Ajuntament de Matet

Dilluns, Novembre 25, 2013 - 09:45
Situació geogràfica

Matet és un municipi de la Comunitat Valenciana, Espanya. Situat en la província de Castelló, en la comarca de l'Alt Palancia. Situat en la zona occidental de la Serra d'Espadà.

En els contraforts N.O. de la Serra Espadà i a la falda d'un xicotet tossal, tota ella rocosa, es troba situat Matet, poble tan xicotet com acollidor, tan senzill com simpàtic, tan pintoresc com saludable.

El dita tossal és coneguda i crida en el poble amb el nom de La Torre, perquè en la seua cima s'alça una esvelta torrassa conegut com el Pilar. Orientat més aïna cap al migdia, constituïxen el seu casc de població unes cent setanta cases, relativament espaioses i ben ventilades, que construïdes al peu i al voltant del mencionada tossal donen al poble, si se li contempla d'enfront d'una certa distància, l'aspecte d'una àguila gegantina amb les seues ales esteses com en actitud de remuntar-se al cel, o també la forma d'un colossal i preciós manto, diagonalment doblegat i disposat per a adornar el graciós cintura d'una bella matetana.

Els seus carrers són més aïna estretes i tortuoses i, a vegades, presenten costes quelcom pronunciades però fàcilment transitables. Posseïx una plaça de prou capacitat davant de l'Església Parroquial i altres tres de menor superfície en distints llocs de la població.

A causa de la seua situació geogràfica, el paisatge de Matet és molt muntanyós i el seu terme abrupte presentant altures destacades com el Morterico (862 metres) , el Rector (855 metres) o el Carro (835 metres) , també comprén algunes zones de plana o comes.

El clima és temperat i sa, amb temperatures mitges encara que, a l'hivern s'arriba a temperatures negatives i a l'estiu se superen els 30é, amb pluges escasses. El poble és pintoresc, rodejat de muntanyes i camps d'oliveres i ametlers, així com de fruiters i hortalisses. També hi ha moltes fonts i àrees recreatives.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal